25. jún 2024

Bratislavský Metropolis si vyberá. Obchodné priestory nepredá hocikomu

Autor Sme.sk
Bratislavský Metropolis si vyberá. Obchodné priestory nepredá hocikomu

Novostavba v tvare písmena M smeruje k dokončeniu a nedávno spustila aj predaj obchodných prevádzok. Zvolila pritom odlišný postup ako mnohí iní developeri v Bratislave. 

Metropolis sa od samotného začiatku profiluje ako prémiové bývanie - a to tak lokalitou, ako aj kvalitou použitých materiálov a technológií. 

Záujemcov pozorne vyberajú

Vysoký štandard si chce projekt udržať aj v prípade obchodných priestorov. Sú totiž súčasťou hlavnej promenády, ktorá bude viesť cez downtown. Predstavujú teda to najlepšie, čo v tejto oblasti možno pre podnikateľov nájsť. Prevádzok bude málo, a tak je zodpovednosť developera o to vyššia.

„Keby sme chceli, väčšinu prevádzok už máme predaných. My sme sa však rozhodli inak. Ide o naozaj lukratívne miesto, o tepnu bratislavského downtownu. Každú ponuku veľmi pozorne a dôsledne vyhodnocujeme, a to z rôznych pohľadov,“ vysvetľuje Sebastien Dejanovski, spoluzakladateľ developerskej spoločnosti MINT, ktorá stojí za projektom Metropolis.  
Dve rovnaké prevádzky v Metropolise nebudú

Zaujíma ich história záujemcu či jeho skúsenosti s podnikaním v danej oblasti. Chcú sa totiž vyhnúť tomu, aby sa prevádzky často menili. Zvažujú, prirodzene, aj predmet činnosti. Aktuálne je už isté, že v Metropolise budú cukráreň s kaviarňou, kaderníctvo a nechtové štúdio. 

Developer sa zároveň rozhodol, že v Metropolise obmedzí rovnaké typy prevádzok. Nepredá tak priestor napríklad trom kaviarňam či kaderníctvam.    

„Chceme ,našich klientov‘ podporiť v tom, aby ich prevádzky boli úspešné. Zároveň nám ide o rôznorodosť služieb pre obyvateľov Metropolisu a okolia.“

Priestory, ktoré sú zároveň investíciou

Metropolis ponúka len 16 obchodných priestorov, a tak si môže takúto stratégiu dovoliť. Tieto priestory sú vo veľkosti od 50 m² až do 222 m² a dajú sa vzájomne prepájať podľa potrieb budúcich majiteľov. Cena obchodných a kancelárskych priestorov začína na 3 930 eur za meter štvorcový bez DPH. 

Vďaka svojej lokalite sú nielen miestom pre biznis, ale aj dobrou investíciou do budúcnosti. Bulvár bude centrom bratislavského downtownu aj po dostavaní všetkých ostatných projektov v okolí. Nové centrum Bratislavy je pritom časťou s najvyššou kúpyschopnosťou obyvateľov. 

Jednotný dizajn aj pohodlné parkovanie
„Samozrejmosťou je pre nás dôraz na dizajn. Výklady a označenia prevádzok budú jednotné. Tónované veľkoformátové presklenia sú elegantné, a zároveň si vďaka nim interiér zachová komornú atmosféru. Presne o to nám išlo,“ vysvetľuje developer.

Výhodou je aj parkovanie. Miesta môžu majitelia prevádzok zabezpečiť svojim klientom v bezprostrednej blízkosti.

Do Metropolisu sa hodí beauty salón či právnická kancelária

Na otázku, aké ďalšie prevádzky by mu zapadli do konceptu Metropolisu, je podľa Sebastiena Dejanovskeho široká odpoveď. Ide mu o to, aby boli dlhodobo úspešné a priniesli tejto štvrti pridanú hodnotu.

„Vieme si predstaviť právnickú alebo inú kanceláriu, kliniku krásy, masáže, predajňu gurmánskych potravín, prípadne iné prevádzky, ktoré do lokality prinesú top produkty alebo služby.“ 

V tesnom okolí vznikne viac ako 4 000 bytov a pre ich obyvateľov bude podľa developera prínosom mať tieto služby na pešiu vzdialenosť. „O to viac, že prostredie downtownu je veľmi udržiavané a prechádzka po ňom je príjemným relaxom a spestrením dňa.“ 

Obchodné priestory sú určené primárne na predaj. Ak záujemca nemá dostatok financií, sales tím Metropolisu pomáha v konkrétnych prípadoch aj v párovaní s investičným klientom.